Áfonyás cukormentes vegán muffin
Az élet cukor nélkül is lehet édes - Képes Petronella receptje
HOZZÁVALÓK
- 220 g liszt
- 150 g eritrit
- 1/2 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 75 g margarin
- 150 ml rizstej
- 1 mokkáskanálnyi vaníliapaszta
- 60 g szénsavas ásványvíz (1 tojás helyett)
- 125 g áfonya (1/2 tk lisztbe beleforgatva)

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra a sütő aljába tegyünk tepsibe vizet, hogy gőz képődjön; gőzsütőnél adjuk hozzá kb. 1 dl vizet.
A száraz összetevőket keverjük össze.
A tejet mérőpohárba tesszük, beledaraboljuk a margarint. Mikróban addig melegítjük, míg a margarin felolvad, közben kb. 1/2 percenként megkeverjük, mert nem szabad felforrósodnia. Ezt a száraz összetevőkhöz adjuk az ásványvízzel és a vaníliapasztával együtt. Összedolgozzuk.
Belekeverjük az áfonyát is és muffin tepsiben papírkapszlikba adagoljuk, 15-20 perc alatt készre sütjük.

