Áfonyás cukormentes vegán muffin

Az élet cukor nélkül is lehet édes  - Képes Petronella receptje

HOZZÁVALÓK

  • 220 g liszt
  • 150 g eritrit
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 75 g margarin
  • 150 ml rizstej
  • 1 mokkáskanálnyi vaníliapaszta
  • 60 g szénsavas ásványvíz (1 tojás helyett)
  • 125 g áfonya (1/2 tk lisztbe beleforgatva)

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra a sütő aljába tegyünk tepsibe vizet, hogy gőz képődjön; gőzsütőnél adjuk hozzá kb. 1 dl vizet.

A száraz összetevőket keverjük össze.

A tejet mérőpohárba tesszük, beledaraboljuk a margarint. Mikróban addig melegítjük, míg a margarin felolvad, közben kb. 1/2 percenként megkeverjük, mert nem szabad felforrósodnia. Ezt a száraz összetevőkhöz adjuk az ásványvízzel és a vaníliapasztával együtt. Összedolgozzuk.

Belekeverjük az áfonyát is és muffin tepsiben papírkapszlikba adagoljuk, 15-20 perc alatt készre sütjük. 


© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el