Vegán "csirkemájpástétom" fűszeres piskótában

Kóstolásnál nem mondanád rá, hogy vegán!

HOZZÁVALÓK

Pástétom

  • 1 db 300 grammos toffini füstölt tofu
  • 2 db újhagyma
  • 4-5 evőkanál sócsökkentett szójaszósz
  • 4-5 evőkanál sörélesztő
  • 1 teáskanál olivaolaj
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 teáskanál céklapor( csak színezőanyag, elhagyható)
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors

Sós piskóta

  • 5 db tojás szétválasztva
  • 170 gramm liszt
  • 1 tk só
  • 24 gramm kritálycukor
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csokor medvehagyma (opció)
  • 50 gramm olvasztott vaj
  • 1 tk olivaolaj

ELKÉSZÍTÉS

 Vegán csirkemáj pástétom: A hozzávalókat egy késes robotgépben addig aprítjuk, amíg teljesen egynemű, kenhető állagú nem lesz.

Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukorral, a finomra vágott lilahagymával, a zúzott fokhagymával, a medvehagymával, és a sóval elkeverjük. A fehérjéből kemény habot verünk, összekeverjük óvatosan a sárgájával, hogy a hab ne törjön össze. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a lisztet. Zila szilikon formát tapadásmentesítjük (olajozzuk, befújjuk stb.), a tésztát beleöntjük, majd spatulával eligazítjuk.

Előmelegített sütőben 160 Celsius fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kész hagyjuk a formában kihűlni, majd kivesszük, felszeleteljük, és tálalásig félretesszük. Megtöltjük a pástétommal, zöldségekkel díszítjük.


© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el