Vegán "csirkemájpástétom" fűszeres piskótában
Kóstolásnál nem mondanád rá, hogy vegán!
HOZZÁVALÓK
Pástétom
- 1 db 300 grammos toffini füstölt tofu
- 2 db újhagyma
- 4-5 evőkanál sócsökkentett szójaszósz
- 4-5 evőkanál sörélesztő
- 1 teáskanál olivaolaj
- 1 teáskanál majoranna
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1 teáskanál céklapor( csak színezőanyag, elhagyható)
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
Sós piskóta
- 5 db tojás szétválasztva
- 170 gramm liszt
- 1 tk só
- 24 gramm kritálycukor
- 1/2 fej lilahagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csokor medvehagyma (opció)
- 50 gramm olvasztott vaj
- 1 tk olivaolaj
ELKÉSZÍTÉS
Vegán csirkemáj pástétom: A hozzávalókat egy késes robotgépben addig aprítjuk, amíg teljesen egynemű, kenhető állagú nem lesz.
Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kristálycukorral, a finomra vágott lilahagymával, a zúzott fokhagymával, a medvehagymával, és a sóval elkeverjük. A fehérjéből kemény habot verünk, összekeverjük óvatosan a sárgájával, hogy a hab ne törjön össze. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a lisztet. Zila szilikon formát tapadásmentesítjük (olajozzuk, befújjuk stb.), a tésztát beleöntjük, majd spatulával eligazítjuk.
Előmelegített sütőben 160 Celsius fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kész hagyjuk a formában kihűlni, majd kivesszük, felszeleteljük, és tálalásig félretesszük. Megtöltjük a pástétommal, zöldségekkel díszítjük.
