Vajas tojásrántotta
Egy jó alap a különböző verziókhoz!
A tojásokat megmossuk (2db tojás/fő), felütjük és egy keverőtálban habverővel, só, őrölt bors ízesítéssel habosra keverjük. A gyökérkenyeret felszeleteljük. Az újhagymát karikára vágjuk.
A gombát, és a fürtös paradicsomot megmossuk. A fürtöt nem szedjük le a száráról!
Egy serpenyőbe tesszük az egész gombát, a fürtös paradicsomot. Megsózzuk,. megborsozzuk, és olivaolajjal meglocsoljuk a tetejét. Főzőlapra tesszük és 10 parc alatt fedő alatt 2-3 percenként megrázogatva, a paradicsom fürtöt egyszer átfordítva indukciós főzőlap 6-7 fokozaton készre sütjük.
Közben egy kisebb lábasba dobjuk a vajat, hozzáöntjük a tojást. Folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon, a tűzhelyről gyakran levéve, hogy ne forrósodjon fel, el kezdjük sütni. Amikor a tojás kezd összeállni (kb 8-10 perc), hozzáadjuk az újhagymát, teszünk bele egy evőkanál krémsajtot.
Fontos, hogy ezután már csak addig kell sütni, amíg a keverék nem folyik az edényben. Ekkor levesszük a tűzről. Ekkora körülbelül elkészül a gomba-paradicsom grill páros is.
A kenyereket a tányérra tesszük, rákanalazzuk a rántottát, és megszórjuk tört chilivel, vagy chili pehellyel. Mellé tesszük a grillezett gombákat és paradicsomokat.
Én szoktam még egy kis balzsamecetkrémmel díszíteni, és már lehet is fogyasztani.
Bacon vagy sonkachipsszel, füstölt lazaccal tálalva más dimenzióba kerül. Pláne, ha a lazacot otthon készítitek el. (Hamarosan jövök a recepttel!)
