Tonhal poké
A POKÉ eredetileg snack ételként született meg és erős japán behatást követően indult világhódító útjára.
Nálunk előételként és "desszertként" is bevállt!
HOZZÁVALÓK
- 40-50 dkg vöröstonhal filé apró kockára darabolva
- 1 evőkanál pirított szezámmag
- 2-3 darab újhagyma félkarikára vágva
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 teáskanál tört chili, vagy sriracha szósz
- 1 teáskanál citromlé
- 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A tonhalat felkockázom apró kockára (0,5-1 cm). Hozzáadom fűszereket, a hagymát, és hűtőben minimum 3-4 órát hagyom érlelődni tálalás előtt.
Tálalásnál pirítóst teszünk a tálka mellé. a tálkába helyezzük a szójaszószos halat, és megszórjuk a tetejét finomra vágott petrezselyemmel.
Külön tálalunk hozzá szójaszószt, és chilit.
Ha valaki szeretné, akkor még aprított pirított makadámiót adhat hozzá tálalás előtt.
