Tonhal poké

A POKÉ eredetileg snack ételként született meg és erős japán behatást követően indult világhódító útjára.
Nálunk előételként és "desszertként" is bevállt!

HOZZÁVALÓK

  • 40-50 dkg vöröstonhal filé apró kockára darabolva
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
  • 2-3 darab újhagyma félkarikára vágva
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 teáskanál tört chili, vagy sriracha szósz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

A tonhalat felkockázom apró kockára (0,5-1 cm). Hozzáadom fűszereket, a hagymát, és hűtőben minimum 3-4 órát hagyom érlelődni tálalás előtt. 

Tálalásnál pirítóst teszünk a tálka mellé.  a tálkába helyezzük a szójaszószos halat, és megszórjuk a tetejét finomra vágott petrezselyemmel.

Külön tálalunk hozzá szójaszószt, és chilit.

Ha valaki szeretné, akkor még aprított pirított makadámiót adhat hozzá tálalás előtt.


© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el