Kínai zöldséges rizstészta pulykamell kockával
A rizstészta hatalmas előnye a hagyományos sok tojásos alternatívákhoz képest , hogy tojás nélkül készül, tehát a tojásra érzékenyek és a vegánok is akadályok nélkül fogyaszthatják.
HOZZÁVALÓK
2 személyre
Zellerszár 50 gramm felszeletelve
- Zeller 100 gramm kockára vágva
- Petrezselyemgyökér 100 gramm kockára vágva
- Sárgarépa 100 gramm kockára vágva
- Csiperkegomba 100 gramm kockára vágva
- Póréhagyma 100 gramm kockára vágva
- Kápia paprika 50 gramm kockára vágva
- Vöröshagyma 1 fej
- Fokhagyma 2 gerezd
- Pulykamell filézett 300 gramm
- Rizstészta 100 gramm
- Szezámolaj 1 teáskanál
- Szójaszósz 2 evőkanál
- Halszósz 1 evőkanál
- Só, őrölt feketebors
- Olívaolaj 2 evőkanál
- Oregánó, rozmaring
- Tört chilipaprika 1 mokkáskanál
A rizstésztának 1 liter vizet felfőzünk, sóval ízesítjük és a rizstésztára öntjük. Lefedjük és 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Pulykamellet összekockázzuk és egy evőkanál olívaolajon sóval, őrölt borssal ízesítve a wokban lepirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük tálalásig.
A visszamaradt olajhoz adjuk a másik kanál olívaolajat és üvegesre pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és egy percig tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és 4-5 percig pirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, szójaszósszal, halszósszal, tört chilipaprikával, oregánóval, rozmaringgal, szezámolajjal, 8-10 perc alatt fedő alatt készre főzzük.
Hozzájuk a rizstésztát és összepirítjuk.
Tálalásnál tányérra halmozzuk a zöldséges tésztát. Meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal, és tetejére halmozzuk a pulykamellet.
Nekem most nem volt idehaza, de szoktam még beletenni brokkolit, esetleg bébi kukoricát, és zöldborsót. Ha ezek a zöldségek is belekerülnek, akkor már két étkezésre való zöldség mennyiség lesz belőle .
Ekkor a tészta hozzáadása előtt a fele zöldséget kiveszem,
vagy kétszer annyi tésztát adok hozzá, és úgy teszem el a felét vacsorára.
