Rebarbara krémleves friss málnával

Zöldség felhasználva gyülölcsként...

HOZZÁVALÓK 2 személyre

  • 400 gramm rebarbara tisztítva 1 cm-es darabokra vágva
  • 1 ujjnyi gyömbér pucolva, reszelve
  • 1 vaníliarúd kettévágva
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 teáskanál só
  • 85 gramm kristálycukor
  • 700 gramm víz
  • 10-12 db szegfűszeg teatojásban
  • 1 db tojássárgája
  • 140 gramm főzőtejszín
  • 150 gramm málna

ELKÉSZÍTÉS

A rebarbarát a vízben a gyömbérrel, a vaníliarúddal, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval feltesszük főni. A felfőzéstől számított 8 percig főzzük.

Közben a tojást elkeverjük a tejszínnel.

Amikor megfőtt a rebarbara, kiszedjük a vaniliarudat, a fahéjat, a szegfűszeget (teatojásban főtt), és szedünk ki a levesből a tojásos tejszín hőkiegyenlítésére, majd összekeverjük a levessel, és újra felfőzzük.

Botmixerrel kicsit összeturmixoljuk, és friss málnát hozzáadva, málnafagyira szedve tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni, és hidegen tálaljuk.


© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el