Rebarbara krémleves friss málnával
Zöldség felhasználva gyülölcsként...
HOZZÁVALÓK 2 személyre
- 400 gramm rebarbara tisztítva 1 cm-es darabokra vágva
- 1 ujjnyi gyömbér pucolva, reszelve
- 1 vaníliarúd kettévágva
- 2 db fahéjrúd
- 1 teáskanál só
- 85 gramm kristálycukor
- 700 gramm víz
- 10-12 db szegfűszeg teatojásban
- 1 db tojássárgája
- 140 gramm főzőtejszín
- 150 gramm málna
ELKÉSZÍTÉS
A rebarbarát a vízben a gyömbérrel, a vaníliarúddal, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval feltesszük főni. A felfőzéstől számított 8 percig főzzük.
Közben a tojást elkeverjük a tejszínnel.
Amikor megfőtt a rebarbara, kiszedjük a vaniliarudat, a fahéjat, a szegfűszeget (teatojásban főtt), és szedünk ki a levesből a tojásos tejszín hőkiegyenlítésére, majd összekeverjük a levessel, és újra felfőzzük.
Botmixerrel kicsit összeturmixoljuk, és friss málnát hozzáadva, málnafagyira szedve tálaljuk, vagy hagyjuk kihűlni, és hidegen tálaljuk.
