Rakott burgonya

egy nagy klasszikus

HOZZÁVALÓK

4 személyre

  • 1,2 kg főzni való burgonya
  • 5-6 db tojás
  • Fél szál csemege kolbász (15-20 dkg)
  • 1 pohár tejföl
  • só, őrölt bors
  • 1 teáskanál zsír

ELKÉSZÍTÉS

 A burgonyát megmossuk, sós vízben 40-50 perc alatt héjában előfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk. Közben a tojást megmossuk, bő sós vízben 12-15 perc alatt keményre főzzük. A kolbászt felkarikázzuk.

A tepsit, vagy nyeleslábast kizsírozzuk, majd a burgonya egyharmadát karikára vágva az edény aljába rendezzük. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a felkarikázott kolbász és a tojás felét, melyet szintén karikára vágtunk. Ismét sózzuk, majd jöhet rá a következő réteg burgonya fűszerezve, rá a tojás és a kolbász, majd ismét sózzuk és jöhet az utolsó adag burgonya. Ezt is megsózzuk, majd a tejfölt kiskanállal a burgonya tetejére kanalazzuk. 200 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

Csemege uborkával tálaljuk.

© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el