Rakott burgonya
egy nagy klasszikus
HOZZÁVALÓK
4 személyre
- 1,2 kg főzni való burgonya
- 5-6 db tojás
- Fél szál csemege kolbász (15-20 dkg)
- 1 pohár tejföl
- só, őrölt bors
- 1 teáskanál zsír
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyát megmossuk, sós vízben 40-50 perc alatt héjában előfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk. Közben a tojást megmossuk, bő sós vízben 12-15 perc alatt keményre főzzük. A kolbászt felkarikázzuk.
A tepsit, vagy nyeleslábast kizsírozzuk, majd a burgonya egyharmadát karikára vágva az edény aljába rendezzük. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a felkarikázott kolbász és a tojás felét, melyet szintén karikára vágtunk. Ismét sózzuk, majd jöhet rá a következő réteg burgonya fűszerezve, rá a tojás és a kolbász, majd ismét sózzuk és jöhet az utolsó adag burgonya. Ezt is megsózzuk, majd a tejfölt kiskanállal a burgonya tetejére kanalazzuk. 200 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Csemege uborkával tálaljuk.
