Pesto-s házi tészta kolbászmorzsával

Kolbászmorzsa nélkül is finom!

HOZZÁVALÓK

Friss tészta

  • 40 dkg finom liszt
  • 4 db tojás
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 3 liter tészta főzővíz
  • 1/2 evőkanál só a tésztavízbe

Bazsalikom pesto

  • 15 dkg zöld pisztácia (A legdrágább tétel a hozzávalók között!)
  • 3 csokor bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-1,5 dl olivaolaj
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt feketebors
  • 50-80 gramm reszelt parmezán
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma

Kolbászmorzsa

  • 1 szál csemege kolbász
  • 1/2 evőkanál olivaolaj

Parmezán forgács

  • 50-60gramm parmezánsajt zöldség hámozóval szeletelve

ELKÉSZÍTÉS

Friss tészta

A hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és kézzel összegyúrjuk. Amikor összeállt szilikonlapon, vagy fa gyúrótáblán teljesen csomómentesre összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 10-15 percre pihenni. Közben elkészítjük a bazsalikom pestot

Bazsalikom pesto

A bazsalikom leveleket, és a petrezselymet megmossuk, és egy késes robotgépbe tesszük. A fenyőmagot és a pisztáciát egy serpenyőben lepirítjuk olaj nélkül, és a bazsalikomhoz adjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, parmezán sajtot, fűszereket, az olivaolajat, és összeaprítjuk. A zöld pisztácia nagyon drága (közel 2000 Ft/10 dkg), de helyettesíthető normál pisztáciával vagy dióval. Egyszer azért érdemes kipróbálni a leírás szerint, megéri!

Kolbászmorzsa

A kolbász héjját lehúzzuk és finomra vágjuk. Egy serpenyőben 1/2 evőkanál olivaolajon megpirítjuk. Tálalásig félre tesszük.

Friss tészta folytatás

A tésztát kivesszük a hűtőből, és kézzel vagy tésztagéppel vékonyra nyújtjuk, vastagmetéltet vágunk belőle. Sós, lobogó vízbe 4-5 perc alatt megfőzzük.  Leszűrjük, és leöblítjük, de a tésztalevéből 1-2 merőkanállal nem öntünk ki! Ebből fogunk a tésztához adni, hogy a pestóval jól összedolgozható legyen.

A tésztát egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a pestót, és egy fél szedőkanál tésztalevet, és összekeverjük.

Tálalás

A tésztát lapostányérra halmozzuk. Rákerül a parmezán forgács, és 1-2 darab bazsalikom levél. Kolbászmorzsával megszórjuk.



© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el