Lassan sült oldalas lepénykenyérrel

Feltöltés....

HOZZÁVALÓK

Mustáros hagyma

  • 5-6 fej félfőre vágott vöröshagyma
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 mokkáskanál só
  • 1/2 mokkáskanál őrölt feketebors

Grillezett kukorica

  • 1 cső főznivaló kukorica
  • 1 teáskanál só
  • víz a főzéshez
  • 1 teáskanál olivaolaj a kukorica sütéshez
  • 1 csipet só a kukorica izesítéséhez sütés közben

Lepénykenyér

  • 270 gramm liszt
  • 157,5 gramm víz
  • 22,5 gramm olivaolaj
  • 1 mokkáskanál garam masala
  • 1 mokkáskanál só

Házi harissza

  • 4-6 darab kápia vagy kaliforniai paprika
  • 3-4 darab hámozott paradicsom
  • kevés finomra vágott chilipaprika
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1/2 evőkanál pirított fokhagyma
  • 1 fél teás kanál rómaikömény
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál füstölt paprika

ELKÉSZÍTÉS

Mustáros hagyma

A hagymát félfőre vágom, és olivaolajon só nélkül karamellizáljuk. Amikor elkészült sózom, őröltborssal ízesítem, és egy evőkanál mustárt adok hozzá.  Forrón elkeverem, és tálalásig melegen tartom

grillezett kukorica

A kukoricát sós vízben megfőzöm cca 35-40 perc alatt. Leszárítom, és serpenyőben készre grillezem.. Ha készen van, éles késsel levágom a kukoricát a csutkáról, és félre teszem tálalásig. 

Lepénykenyér

Dagasztógépbe rakjuk a lisztet a vizet, és az olivaolajat. Összegyúrjuk, és hozzáadjuk a sót és a garam masalát. Ez utóbbi kiváltható más arab vagy valami más keleti fűszerrel ízlés szerint. Ezzel is összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk, és félre tesszük 10-15 percre pihenni a tésztát. 5-6 dkg nagyságú darabokra szeleteljük, és kevés liszttel kinyújtjuk.

Serpenyőben egy csepp olivaolajat teszünk, és nagy lángon kisütjük a kenyeret. Amikor elkezd buborékosodni, akkor már jó, és megfordítható.

Házi harissza

A paprikát beolajozzuk. Ez lehet napraforgóolaj is, nem kell, hogy olivaolaj legyen. 250 °C grill fokozatra állítjuk a sütőt, és 6-7 percenként megforgatva 20-25 perc alatt meggrillezzük. Nem baj, sőt az a jó, ha majdnem fekete lesz a héjja. Sütés után egy edénybe tesszük, és folpackkal lezárva, hagyjuk kihülni. Ha kihült kibontjuk, eltávolítjuk a paprika héjját, a magházat a magokkal. A paprikát, és a levét egy késes robotgépbe (én LIDL Silvercrest gépet használok, ami hasonlít a Thermomixre, csak sokkal olcsóbb). Hozzáadom a hámozott paradicsomot, a fűszereket, a chilit, a fokhagymát, és a vörösbor ecetet, és összedolgozom. Ha elég pürés, akkor még utóízesítem, és mehet tálalásig a hűtőbe.



© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el