Karfiolkrémleves

sonkachips, hegy ne csak zöldség legyen :)

HOZZÁVALÓK

  • 1 fej karfiol
  • 4 dl 1,5% tej
  • 4 dl zöldség alaplé
  • só, őröltbors
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • ½ citrom leve és reszelt héja
  • 4 szelet serrano sonka

ELKÉSZÍTÉS

 A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd egy fazékba tesszük. Felöntjük a tejjel és annyi alaplével, hogy éppen ellepje a karfiolt. Hozzáadjuk a fűszereket, és puhára főzzük. Én az ilyen krémleveseket egy SilverCrest típusú konyhai multifunkciós robotgépben készítem. Amikor megpuhult a karfiol leturmixoljuk, majd átszűrjük.

A sonkát egy tepsibe tesszük és 200 fokos sütőben alsósütés légkeveréssel 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

Tálalás:

Karfiol krémleves megy a dobozba. A sonka alufóliába, és másnap hidegen vagy mikróban melegítve fogyasztjuk.

© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el