SousVide kacsamell cukkinitócsnival fokhagymás tejföllel

A cukkini jó alternatívája a hagyományos köreteknek.

HOZZÁVALÓK

2 személyre

  • 2 db cukkini lereszelve

  • 4 gerezd fokhagyma

  • só, őröltbors

  • 1 tojás

  • 30 gramm liszt

  • 100 gramm mozarella

  • 1 pohár tejföl vagy joghurt

  • fél citrom leve

  • 1 evőkanál olivaolaj

ELKÉSZÍTÉS

A cukkinit lereszeljük, besózzuk, majd 15-20 percre félretesszük.

Addig a kacsamell bőrét beirdaljuk, majd SousVide zacskóba tesszük. Teszünk mellé 1 gerezd zúzott fokhagymát, 1 szál rozmaringot, 1 szál kakukkfüvet, 1 mokkáskanál őröltborsot, és egy teáskanál sót. A zacskót levákumozzuk, és lehegesztjük. 60 fokra előmelegített SousVide kádba tesszük 2,5 órára.

A cukkinit szűrőben lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk belőle a sós levet. Hozzákeverjük a tojást, lisztet, sót, őröltborsot, a sajtot, a zúzott fokhagyma gerezdeket, és 10 percet állni hagyjuk. Egy evőkanál olívaolajat forrósítunk serpenyőben, egy-egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk a cukkiniből a serpenyőbe, majd nyomkodjuk szét korong alakúra. Oldalanként pár perc alatt készresütjük. Lapáttal forgassuk, hogy ne essen szét.

A tejfölt egy keverőtálba öntjük. Hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát, egy teáskanál citromlevet, ízlés szerint sót, őröltborsot, vagy tört chilit.

A kacsamell ha elkészül, kivesszük a SousVide-ból, és hagyjuk kihűlni. Öntöttvas serpenyőt felforrósítunk, a papírtörlőkendőben leszárított kacsamellet bőrével lefelé elkezdjük sütni. Amikor a bőr ropogósra sült (6-10 perc alatt mérettől függően), megfordítjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük (3-5 perc). Pihentetjük 15-20 percet, majd fél centiméter vastagra felszeleteljük.

Tálalás:

A dobozba kerül 3-4 tócsni. Rá egy evőkanál fokhagymás öntet, és a doboz lezárva. A kacsamellet alufóliába tesszük. Ebédnél össszemelegítjük.

Jó étvágyat hozzá!

© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el