SousVide kacsamell cukkinitócsnival fokhagymás tejföllel
A cukkini jó alternatívája a hagyományos köreteknek.
HOZZÁVALÓK
2 személyre
2 db cukkini lereszelve
4 gerezd fokhagyma
só, őröltbors
1 tojás
30 gramm liszt
100 gramm mozarella
1 pohár tejföl vagy joghurt
fél citrom leve
1 evőkanál olivaolaj

ELKÉSZÍTÉS
A cukkinit lereszeljük, besózzuk, majd 15-20 percre félretesszük.
Addig a kacsamell bőrét beirdaljuk, majd SousVide zacskóba tesszük. Teszünk mellé 1 gerezd zúzott fokhagymát, 1 szál rozmaringot, 1 szál kakukkfüvet, 1 mokkáskanál őröltborsot, és egy teáskanál sót. A zacskót levákumozzuk, és lehegesztjük. 60 fokra előmelegített SousVide kádba tesszük 2,5 órára.
A cukkinit szűrőben lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk belőle a sós levet. Hozzákeverjük a tojást, lisztet, sót, őröltborsot, a sajtot, a zúzott fokhagyma gerezdeket, és 10 percet állni hagyjuk. Egy evőkanál olívaolajat forrósítunk serpenyőben, egy-egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk a cukkiniből a serpenyőbe, majd nyomkodjuk szét korong alakúra. Oldalanként pár perc alatt készresütjük. Lapáttal forgassuk, hogy ne essen szét.
A tejfölt egy keverőtálba öntjük. Hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát, egy teáskanál citromlevet, ízlés szerint sót, őröltborsot, vagy tört chilit.
A kacsamell ha elkészül, kivesszük a SousVide-ból, és hagyjuk kihűlni. Öntöttvas serpenyőt felforrósítunk, a papírtörlőkendőben leszárított kacsamellet bőrével lefelé elkezdjük sütni. Amikor a bőr ropogósra sült (6-10 perc alatt mérettől függően), megfordítjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük (3-5 perc). Pihentetjük 15-20 percet, majd fél centiméter vastagra felszeleteljük.
Tálalás:
A dobozba kerül 3-4 tócsni. Rá egy evőkanál fokhagymás öntet, és a doboz lezárva. A kacsamellet alufóliába tesszük. Ebédnél össszemelegítjük.
Jó étvágyat hozzá!
