Hortobágyi palacsinta cukkinispagettivel

Zöldségből is készülhet spagetti :)

HOZZÁVALÓK

Palacsinta

  • 25 dkg liszt

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál cukor

  • 1 db tojás

  • 5-6 dl szénsavas víz

  • 0,5 dl olivaolaj

Cukkini spagetti

  • 2 db cukkíni 

  • só 

  • őrölt feketebors

  • 1 evőkanál citromlé

  • víz a forrázáshoz

Húsos töltelék

  • 1 fej finomra vágott vöröshagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 db TV paprika
  • 4-5 darab csirkecomb

  • 0,5 liter csirkealaplé

  • 200 ml tejföl

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • 1 teáskanál őröltkömény

  • só 

  • őrölt feketebors

Tálaláshoz

  • tejföl

  • finomra vágott petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

Húsos töltelék

Egy lábasban olivaolajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 perc alatt összepirítjuk. Akkor jó, ha a felszálló fokhagyma illata érezhető az edényből. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, lepirítjuk, majd 1 dl csirkealaplével felöntjük, elkeverjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, paprikát és 5-6 percig pirítjuk. Beletesszük a csirkecombokat és 10 percig pirítjuk. Ezután felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje és puhára főzzük.  Ha megfőtt a csirkecomb kivesszük,  kicsontozzuk, és apró kockára vágjuk. A pörköltalaphoz tejfölös habarást készítünk, és besűrítjük. Összeforraljuk, majd botmixerrel lepürésítjük. 

Annyi mártást adunk az apró kockára vágott húshoz, hogy masszaszerű kenhető állagot kapjunk.  Ezzel megtöltjük a palacsintákat, és kockára hajtjuk. 2 evőkanál húsos szószt teszünk a palacsintába. Két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük, és egy tányérra tesszük. 

Teljfölös habarás

A lisztet a tejföllel egy keverőtálba tesszük, és habverővel csomómentesre keverjük. Szűrőn átszűrve az alaphoz adjuk.

Cukkini spagetti

A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket vékony spagetti méretre felszeleteljük. Vannak már ilyen szeletelők is, amivel gyorsan el lehet készíteni.

Sós vizet forralunk, és az összevágott cukkinire öntjük, és kevés citromlével izesítjük. Folpackkal letakarva 10-12 percig blansírozzuk, majd jeges vízre szedjük, és tálalásig félre tesszük.

Palacsinta

A hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és habverővel csomómentesre keverjük. Hozzáadagoljuk a szódavizet addig amíg a palacsintatésztának megfelelő állagot el nem érjük. Félretesszük 10-15 percre pihenni. Ha letelt pihentetés ideje, egy vagy kettő palacsintasütőt felforrósítunk, a tésztát felkavarjuk, és egy szedőkanállal teszünk a palacsintasütőbe. Elvileg olaj nem szükséges alá, mert van a palacsintába, de én szoktam egy kis edénybe napraforgóolajat kiönteni, és ecsettel, minden palacsinta után a sütőt ki szoktam olajozni, majd vissza teszem a tűzhelyre, hogy felforrósodjon, és csak ezután teszem bele a tésztát. Ebből a mennyiségből 10-12 palacsinta szokott nekem kijönni, de ez függ a vastagságtól, és a sütő méretétől is. Nagyjából 1,5-2 percet sül oldalanként.  Ha elkészült, tálalásig melegen tartjuk.

Tálalás

Tányérra halmozzuk a cukkinit, tetejére teszünk kettő palacsintát, és bőségesen meglocsoljuk a paprikás alappal. Tetejét tejföllel, és petrezselyemmel díszítjük.

© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el