Gombás rizottó praddal töltött csirkemellel
A csirkemell receptjét itt megtaláljátok: https://kepeskonyhaja.webnode.hu/csirke-karfiollal/
HOZZÁVALÓK
- 1 fej vöröshagyma finomra vágva
- 3 cikk fokhagyma reszelve
- 1 teáskanál kakukkfüves olívaolaj
- 1 teáskanál rozmaringos olívaolaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg csiperkegomba apró kockára vágva
- 1 csomag szárított erdei gomba 1,0-1,5 dl vízbe beáztatva
- 1 teáskanál szárított, darált vargánya gomba "fűszer"
- 1 dl fehérbor
- 150 gramm rizottó rizs
- 3-4 dl csirke alaplé
- 1 db práddal töltött csirkemell
- só, őrölt feketebors, kakukkfű, majoránna
- 5 dkg vaj
- 5 dkg parmezán

ELKÉSZÍTÉS
A két fűszerezett olivaolajon megpirítom a finomra vágott vöröshagymát 4-5 perc alatt. Hozzáadom a reszelt fokhagymát és 1-2 perc alatt összepirítjuk, majd ezt követően a kockára vágott csiperkegombát, az áztatott erdei gombamixet, a kakukkfűvet, a majorannát is hozzáadjuk, 10 perc alatt lassú tűzön lepirítjuk, amíg a gomba leve elpárolog. Ha elkészült, sóval, őrölt feketeborssal ízesítjük, és félretesszük.
Az 1 evőkanál olívaolajon lepirítjuk a rizottórizst. Felöntjük a fehérborral, majd folyamatosan kavargatva, ahogy a fehérbort felszívja a rizs, a csirke alaplét és a szárított gomba áztatólevét folyamatosan adagolva, 13-15 perc alatt készre főzzük. Hozzákeverjük a pirított hagymás gombát, a szárított vargánya gomba fűszert, 5 dkg vajat, és 5 dkg reszelt parmezánt, sóval, őrölt borssal utóízesítjük. Tálalásig félretesszük. A SousVide töltött csirkemellet kivesszük a SousVide zacskóból, papírtörlővel leszárítjuk, forró serpenyőben zsiradék nélkül oldalanként 2-2 perc alatt lepirítjuk. 10 percig pihentetjük, és felszeleteljük.
