Gombás rizottó praddal töltött csirkemellel

A csirkemell receptjét itt megtaláljátok: https://kepeskonyhaja.webnode.hu/csirke-karfiollal/

HOZZÁVALÓK

  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 3 cikk fokhagyma reszelve
  • 1 teáskanál kakukkfüves olívaolaj
  • 1 teáskanál rozmaringos olívaolaj
  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • 50 dkg csiperkegomba apró kockára vágva
  • 1 csomag szárított erdei gomba 1,0-1,5 dl vízbe beáztatva
  • 1 teáskanál szárított, darált vargánya gomba "fűszer"
  • 1 dl fehérbor
  • 150 gramm rizottó rizs
  • 3-4 dl csirke alaplé
  • 1 db práddal töltött csirkemell
  • só, őrölt feketebors, kakukkfű, majoránna
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán

ELKÉSZÍTÉS

A két fűszerezett olivaolajon megpirítom a finomra vágott vöröshagymát 4-5 perc alatt. Hozzáadom a reszelt fokhagymát és 1-2 perc alatt összepirítjuk, majd ezt követően a kockára vágott csiperkegombát, az áztatott erdei gombamixet, a kakukkfűvet, a majorannát is hozzáadjuk, 10 perc alatt lassú tűzön lepirítjuk, amíg a gomba leve elpárolog. Ha elkészült,  sóval, őrölt feketeborssal ízesítjük, és félretesszük.

Az 1 evőkanál olívaolajon lepirítjuk a rizottórizst. Felöntjük a fehérborral, majd folyamatosan kavargatva, ahogy a fehérbort felszívja a rizs, a csirke alaplét és a szárított gomba áztatólevét folyamatosan adagolva, 13-15 perc alatt készre főzzük. Hozzákeverjük a pirított hagymás gombát, a szárított vargánya gomba fűszert, 5 dkg vajat, és 5 dkg reszelt parmezánt, sóval, őrölt borssal utóízesítjük. Tálalásig félretesszük. A SousVide töltött csirkemellet kivesszük a SousVide zacskóból, papírtörlővel leszárítjuk, forró serpenyőben zsiradék nélkül oldalanként 2-2 perc alatt lepirítjuk. 10 percig pihentetjük, és felszeleteljük. 

© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el