Frittata

Főszerepben a zöldségek és a tojás.

HOZZÁVALÓK

  • 15 dkg kockázott bacon szalonna
  • 2 fej finomra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 db kápia paprika
  • 4-5 fej csiperkegomba
  • 1 db reszelt óriás mozarella golyó
  • 50-80 gramm kockázott fetasajt
  • 1/2 kávéskanál tört chilipaprika
  • 8 db tojás
  • 2 dl 10%-os főzőtejszín
  • só 
  • őrölt feketebors
  • 1/2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2-3 db újhagyma zöld szárral együtt

ELKÉSZÍTÉS

 

A kockázott bacont kevés olivaolajon megpirítom, olyan serpenyőt választok, ami majd bemehet a sütőbe is. Amikor elkészült hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig pirítom, hogy a fokhagyma meg ne égjen. Hozzáadom a kockára vágott kápia paprikát és a paradicsomot, és 4-5 percig pirítom, közben sózom és borsozom. Végül hozzáadom a gombát és a chilipaprikát, majd az egészet összepirítom. 

Egy edénybe felütöm a tojásokat. Hozzáadom reszelt mozarellát, és a kockázott feta sajtot, a tépkedett bazsalikom levelet, a fűszerpaprikát, az újhagymát, a tejszínt,  sót , őrölt feketeborsot, tört chilit és habverővel habosra keverem.

Az egészet hozzáöntöm a zöldséges alaphoz, és 1-2 perc alatt összekavarom. 

A serpenyőt 200 °C légkeveréses előmelegített sütőbe teszem, és 20-25 perc alatt készre sütöm. Az egésznek fel kell jönnie, mint egy piskótatésztának. 

Akkor jó ha megrázod a serpenyőt, és a közepe, egy kicsit még remeg, de már nem folyik. 

Tetejét díszítjük friss bazsalikomlevéllel.

Mi saját készítésű friss gyökérkenyérrel, vagy házi fehérkenyérrel szoktuk fogyasztani.

© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el