Frittata
Főszerepben a zöldségek és a tojás.
HOZZÁVALÓK
- 15 dkg kockázott bacon szalonna
- 2 fej finomra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 2 db kápia paprika
- 4-5 fej csiperkegomba
- 1 db reszelt óriás mozarella golyó
- 50-80 gramm kockázott fetasajt
- 1/2 kávéskanál tört chilipaprika
- 8 db tojás
- 2 dl 10%-os főzőtejszín
- só
- őrölt feketebors
- 1/2 teáskanál fűszerpaprika
- 2-3 db újhagyma zöld szárral együtt
ELKÉSZÍTÉS
A kockázott bacont kevés olivaolajon megpirítom, olyan serpenyőt választok, ami majd bemehet a sütőbe is. Amikor elkészült hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig pirítom, hogy a fokhagyma meg ne égjen. Hozzáadom a kockára vágott kápia paprikát és a paradicsomot, és 4-5 percig pirítom, közben sózom és borsozom. Végül hozzáadom a gombát és a chilipaprikát, majd az egészet összepirítom.
Egy edénybe felütöm a tojásokat. Hozzáadom reszelt mozarellát, és a kockázott feta sajtot, a tépkedett bazsalikom levelet, a fűszerpaprikát, az újhagymát, a tejszínt, sót , őrölt feketeborsot, tört chilit és habverővel habosra keverem.
Az egészet hozzáöntöm a zöldséges alaphoz, és 1-2 perc alatt összekavarom.
A serpenyőt 200 °C légkeveréses előmelegített sütőbe teszem, és 20-25 perc alatt készre sütöm. Az egésznek fel kell jönnie, mint egy piskótatésztának.
Akkor jó ha megrázod a serpenyőt, és a közepe, egy kicsit még remeg, de már nem folyik.
Tetejét díszítjük friss bazsalikomlevéllel.
Mi saját készítésű friss gyökérkenyérrel, vagy házi fehérkenyérrel szoktuk fogyasztani.