Falafel csicseriborsó fasírt salátával
Vegetariánus főétel
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg csicseriborsó
- 1 csomag petrezselyem
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál római kömény
- 1 mokkáskanál őröltbors
- 1 mokkáskanál majoranna
- 1 teáskanál sütőpor
- 3-4 szál friss koriander
- 1 mokkáskanál reszelt szegfűszeg
- 1 teáskanál szárított chilipehely

ELKÉSZÍTÉS
A csicseriborsót beáztatjuk legalább egy éjszakára. Másnap lecsepegtetjük, és egy késes robotgépben kevés víz hozzáadásával összeaprítjuk. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagyma gerezdeket, a finomra vágott petrezselymet, a koriandert, sót, fűszereket, sütőport, és egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap vizes kézzel golyókat formázunk belőle, forró olajban kisütjük. Ha elkészült, papírtörlővel bélelt tányérra szedjük.
Salátával, pitában vagy lepénykenyérrel, csípős szósszal (például házi harisszával) tálaljuk.



