Falafel csicseriborsó fasírt salátával

Vegetariánus főétel

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg csicseriborsó
  • 1 csomag petrezselyem
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál római kömény
  • 1 mokkáskanál őröltbors
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3-4 szál friss koriander
  • 1 mokkáskanál reszelt szegfűszeg
  • 1 teáskanál szárított chilipehely

ELKÉSZÍTÉS

A csicseriborsót beáztatjuk legalább egy éjszakára. Másnap lecsepegtetjük, és egy késes robotgépben kevés víz hozzáadásával összeaprítjuk. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagyma gerezdeket, a finomra vágott petrezselymet, a koriandert, sót, fűszereket, sütőport, és egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 

Másnap vizes kézzel golyókat formázunk belőle, forró olajban kisütjük. Ha elkészült, papírtörlővel bélelt tányérra szedjük.

Salátával, pitában vagy lepénykenyérrel, csípős szósszal (például házi harisszával) tálaljuk.

© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el