Édes bundáskenyér
Hogy jól kezdődjön a nap!
HOZZÁVALÓK
- 3 tojást
- 1 dl tejet vagy tejszínt,
- sóval, őrölt borssal, és
- 1 tk fahéjjal ízesítek. Adok hozzá
- 1 ek cukrot és habveővel habosra keverjük.
- A kenyeret felszeteljük, és a tojáskeverékbe mártjuk.
- Serpenyőben egy evőkanál olajat öntünk, felforrósítjuk, és a kenyeret kisütjük benne.
- Közben az almát felkockázzuk (nem szoktam megpucolni).
- Egy lábasban cukrot karamellizálok, rádobom az almát és vajat adok hozzá.
- Ha a vaj elolvadt, akkor egy dl vizet öntök hozzá és 3-4 perc alatt készre sütöm. Roppanós, de karamellizált alma lesz belőle.
Tálalás:
Az édesbundáskenyér jön a tányérra, ráhalmozzuk a karamelizált sült almát, és megszórjuk procukorral.
Nálunk a fahéj, és az édes miatt sláger karácsonyi reggeli.