Édes bundáskenyér

Hogy jól kezdődjön a nap!

HOZZÁVALÓK

  • 3 tojást
  • 1 dl tejet vagy tejszínt,
  • sóval, őrölt borssal, és
  • 1 tk fahéjjal ízesítek. Adok hozzá
  • 1 ek cukrot és habveővel habosra keverjük.
  • A kenyeret felszeteljük, és a tojáskeverékbe mártjuk.
  • Serpenyőben egy evőkanál olajat öntünk, felforrósítjuk, és a kenyeret kisütjük benne.
  • Közben az almát felkockázzuk (nem szoktam megpucolni).
  • Egy lábasban cukrot karamellizálok, rádobom az almát és vajat adok hozzá.
  • Ha a vaj elolvadt, akkor egy dl vizet öntök hozzá és 3-4 perc alatt készre sütöm. Roppanós, de karamellizált alma lesz belőle.

Tálalás:

Az édesbundáskenyér jön a tányérra, ráhalmozzuk a karamelizált sült almát, és megszórjuk procukorral.

Nálunk a fahéj, és az édes miatt sláger karácsonyi reggeli.


© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el