Cukkinis paradicsomos tészta
hétköznapi húsmentes fogás
HOZZÁVALÓK
2 személyre
- 2 db cukkini fél karikára vágva
- 1 ek olivaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g reszelt parmezán vagy sörélesztő
- 200 g kókusztej
- 150 g koktélparadicsom félbe vagy negyedbe vágva
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 150 g penne tészta (most 100 g rizstésztát használtam)
- só, őrölt bors, tört chili
ELKÉSZÍTÉS
Egy serpenyőben az olívaolajat hevítünk. Egy tésztafőző fazékban sóval ízesített vizet forralunk a tésztának. A cukkinit lepirítjuk 6-8 perc alatt keverve rázogatva (ne törjük össze), majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot, a fokhagymát, a sót, borsot, chilipelyhet és 4-5 perc alatt összepirítjuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, összeforraljuk. Közben a tésztát kifőzzük. A tésztát leszűrjük, hozzákeverjük a raguhoz. Ha szükséges a tészta főzőlevéből tehetünk még a raguhoz, hogy szaftos maradjon, és ne legyen a tészta száraz. Akkor jó, ha úszik a szaftban. Hozzáadjuk a petrezselymet, a parmezánt, vagy sörélesztőt, és ha kell utóízesítjük.
