SousVide csirkecomb
sousvide sárgaépával és sousvide gyökérzöldséggel
HOZZÁVALÓK
2 személyre
4 sárgarépa megtisztítva hasábokra vágva
1 kisebb zellergumó megtisztítva hasábokra vágva
1 petrezselyemgyökér megtisztítva hasábokra vágva
2 db csirkecomb
1 evőkanál vaj
1 teáskanál akácméz
- só, őröltbors, reszelt szerecsendió
- 1 mokkáskanál zsálya
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1,5 evőkanál olivaolaj
ELKÉSZÍTÉS
A csirkecombokat SousVide zacskóba tesszük. Sóval, borssal ízesítjük, levákumozzuk, 82 fokos SousVide kádban 4-5 óra alatt készre pároljuk.
A sárgarépát SousVide zacskóba tesszük. Adunk hozzá egy evőkanál vajat, egy teáskanál mézet, pici sót, szerecsendiót, és borsot. A SousVide kádba tesszük a hús mellé 3 órára.
A gyökérzöldségeket SousVide zacskóba tesszük pár csepp olívaolajat, sót, borsot, zsáját és kakukkfüvet adunk hozzá, vákuumozva 3 órára megy a sárgarépa mellé.
Amikor a SousVide idő lejár, a hozzávalókat kivesszük, és hagyjuk szobahőmérsékletre visszahülni.
Ezután jön a pirítás. Öntöttvas serpenyőt forrósítok, a csirkecombokat papírtörlővel leszárítjuk. Ha a serpenyő felforrósodott, a csirkecombokat egy evőkanál olívaolajon oldalanként 5-6 perc alatt lepirítjuk, majd félretesszük. A sárgarépát a SousVide zacskóból egy teflon bevonatos előmelegített serpenyőbe öntjük, hirtelen magas hőfokon 1-2 perc alatt dobva-rázogatva megkaramelizáljuk.
Mehet a dobozba a fele zöldség és a fele répa, és egy csirkecomb.