SousVide csirkecomb 

sousvide sárgaépával és sousvide gyökérzöldséggel 

HOZZÁVALÓK

2 személyre

  • 4 sárgarépa megtisztítva hasábokra vágva

  • 1 kisebb zellergumó megtisztítva hasábokra vágva

  • 1 petrezselyemgyökér megtisztítva hasábokra vágva

  • 2 db csirkecomb

  • 1 evőkanál vaj

  • 1 teáskanál akácméz 

  • só, őröltbors, reszelt szerecsendió
  • 1 mokkáskanál zsálya
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1,5 evőkanál olivaolaj

ELKÉSZÍTÉS

 A csirkecombokat SousVide zacskóba tesszük. Sóval, borssal ízesítjük, levákumozzuk, 82 fokos SousVide kádban 4-5 óra alatt készre pároljuk.

A sárgarépát SousVide zacskóba tesszük. Adunk hozzá egy evőkanál vajat, egy teáskanál mézet, pici sót, szerecsendiót, és borsot. A SousVide kádba tesszük a hús mellé 3 órára.

A gyökérzöldségeket SousVide zacskóba tesszük pár csepp olívaolajat, sót, borsot, zsáját és kakukkfüvet adunk hozzá, vákuumozva 3 órára megy a sárgarépa mellé.

Amikor a SousVide idő lejár, a hozzávalókat kivesszük, és hagyjuk szobahőmérsékletre visszahülni.

Ezután jön a pirítás. Öntöttvas serpenyőt forrósítok, a csirkecombokat papírtörlővel leszárítjuk. Ha a serpenyő felforrósodott, a csirkecombokat egy evőkanál olívaolajon oldalanként 5-6 perc alatt lepirítjuk, majd félretesszük. A sárgarépát a SousVide zacskóból egy teflon bevonatos előmelegített serpenyőbe öntjük, hirtelen magas hőfokon 1-2 perc alatt dobva-rázogatva megkaramelizáljuk.

Mehet a dobozba a fele zöldség és a fele répa, és egy csirkecomb.

© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el