Csicseriborsó curry

Érdemes kipróbálni!

HOZZÁVALÓK

6-8 személyre

  • 3 db csicseriborsó konzerv
  • 1 evőkanál Rama margarin
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 fej lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv
  • 100-150 gramm spenót
  • 1 db kókusztej konzerv
  • 300 ml zöldség alaplé
  • só, őrölt bors
  • 1 tk Garam masala
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 ek reszelt friss gyömbér
  • 3-4 db kardamon
  • 1 db lime reszelt héja és leve
  • 1 ek curry por
  • 1 db chili paprika apró kockára vágva
  • 1 mk tört chili
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 1 tk koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk füstölt pirospaprika

Párolt rizs

  • 1 ek olivaolaj
  • 30 dkg basmati rizs
  • 6 dl zöldség alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, őrölt bors
  • sáfrány



ELKÉSZÍTÉS

 Csicseriborsó curry

A vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát 4-5 perc alatt, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, 1-2 percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk az 1*1 cm kockára vágott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a fűszereket, és 8-10 percig pároljuk. Közben sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ezután hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott paradicsomot, a zöldség alaplevet, és a kókusztej konzervet. Amikor felfőtt, hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsó konzervet, 15 percig lassú tűzön főzzük. Hozzáadjuk a spenótot és még öt percig főzzük.

Tálalásnál finomra vágott korianderrel, vagy petrezselyemmel megszórva párolt rizzsel tálaljuk.

Párolt rizs

Az olivaolajat felmelegítjük, lepirítjuk benne a rizst, majd felöntjük a zöldség alaplével, beletesszük a félbe vágott vöröshagymát, a fűszereket, és 12-14 perc alatt készre pároljuk. Sáfránnyal megszórva tálaljuk.

© 2021 Képes konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el