Csicseriborsó curry
Érdemes kipróbálni!
HOZZÁVALÓK
6-8 személyre
- 3 db csicseriborsó konzerv
- 1 evőkanál Rama margarin
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2 fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db hámozott paradicsom konzerv
- 100-150 gramm spenót
- 1 db kókusztej konzerv
- 300 ml zöldség alaplé
- só, őrölt bors
- 1 tk Garam masala
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ek reszelt friss gyömbér
- 3-4 db kardamon
- 1 db lime reszelt héja és leve
- 1 ek curry por
- 1 db chili paprika apró kockára vágva
- 1 mk tört chili
- 1 csokor finomra vágott petrezselyem
- 1 tk koriander
- 1 tk római kömény
- 1 tk füstölt pirospaprika
Párolt rizs
- 1 ek olivaolaj
- 30 dkg basmati rizs
- 6 dl zöldség alaplé
- 1 fej vöröshagyma
- só, őrölt bors
- sáfrány
ELKÉSZÍTÉS
Csicseriborsó curry
A vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát 4-5 perc alatt, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, 1-2 percig tovább pirítjuk. Hozzáadjuk az 1*1 cm kockára vágott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a fűszereket, és 8-10 percig pároljuk. Közben sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ezután hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott paradicsomot, a zöldség alaplevet, és a kókusztej konzervet. Amikor felfőtt, hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsó konzervet, 15 percig lassú tűzön főzzük. Hozzáadjuk a spenótot és még öt percig főzzük.
Tálalásnál finomra vágott korianderrel, vagy petrezselyemmel megszórva párolt rizzsel tálaljuk.
Párolt rizs
Az olivaolajat felmelegítjük, lepirítjuk benne a rizst, majd felöntjük a zöldség alaplével, beletesszük a félbe vágott vöröshagymát, a fűszereket, és 12-14 perc alatt készre pároljuk. Sáfránnyal megszórva tálaljuk.
